Ton sbírá puntíky

úterý 14. května 2013



Než si budete vypisovat do svého seznamu přání židle od Kartelu nebo Vitry, proběhněte stránky TONu (odkaz na stránky), třeba zjistíte, že to pravé se vyrábí u nás doma. 

One of the unique products of Czech company TON is a chair called Merano. It's beautiful and is made by skilled Czech hands in a factory with tremendous tradition, that means top quality! 

Merano is collecting one award after another. One of the significant is a red dot - Reddot Design Award in 2011. And one of the most significant is a black dot Good Design. 


Mezi jedinečné výrobky české firmy Ton patří křeslo Merano. Vzniklo ve spolupráci s italským designérem žijícím v Rakousku Alexem Guflerem. Křeslo tak má v sobě italský temperament i rakouskou důslednost. A vyrábí ho šikovné české ruce v továrně s obrovskou tradicí, takže extra kvalita! 

Křeslo Merano se povedlo, je krásné a sbírá jedno ocenění za druhým. K těm hodně významným patří červený puntík-Reddot Design Award za rok 2011 a k těm úplně nejvýznamnějším patří puntík černý. 



Dostat černý puntík Good Design je prostě něco! Je to nejstarší a nejprestižnější designové ocenění na světě. Uděluje ho americké muzeum architektury a designu The Chicago Athenaeum ve spolupráci s Evropským střediskem pro architekturu, umění, design a urbanistické studie. Tato ochranná známka vznikla v roce 1950 v Chicagu a zakladateli byli architekti Eero Saarinen, Edgar Kaufmann, a Charles a Ray Eamesovi. 

Good Design je veřejná pečeť, která informuje spotřebitele o tom, že produkt splňuje nejpřísnější kritéria pro absolutně dokonalý design. TON se letos postavil do stejné řady se značkami KARTELL, APPLE, BMW, NOKIA, které černý puntík získaly také. To není špatná společnost, co říkáte! Pavlína

Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

1 komentář

  1. Těm, kteří tu zanechali komentář, se moc omlouváme, vyskytla se nám malá technická chyba a proto došlo k nežádoucímu smazání, váš komentář nebyl smazaný záměrně!

    OdpovědětVymazat