Bylo nebylo aneb takhle prý úspěšné příběhy začínají ...

sobota 1. června 2013



Máte Anunk o tom, co je za těmihle dveřmi a o čem je tenhle blog? Nemáte? My jsme před nějakým časem také neměly. Ale pojďme na to od začátku.

Vítejte na stránkách nového kolektivního blogu čtyř původně jen spřátelených blogerek, dnes už vlastně kamarádek. Žijeme daleko od sebe, ale virtuálně se už od loňských Vánoc scházíme nad myšlenkou udělat něco společného. V lednu jsme se téměř všechny sešly poprvé off line, v jédné kavárně v Brně. A od prvního máje trpělivě zkoušíme, jak se našemu dílu vede. Dnes, prvního června jsme ho oficiálně otevřely pro vás.



Tady u toho stolu to všechno začalo. Renata, Pavlína, Jana live a Klára přes Skype. Tady jsme se probíraly načrtnutou osnovou, úvahami a plány. A daly jsme do kupy vizi, jaký blog pro vás (a dost taky pro sebe) chceme dělat.

Jak je patrno z názvu rubrik a štítků, chceme se zabývat hlavně samými příjemnými věcmi. Těmi jsou pro nás konkrétně bydlení, český design, vaření, cestování a také chceme přinášet rozhovory se zajímavými lidmi. Ale ze všeho nejvíc si přejeme vytvořit příjemné místo k počtení, zábavě, relaxu a sem tam nějakého toho poučení.

Proč Anunk? Renata žije v Brně a tak byla myšlenka použít slovo, které znamená “mít o něčem šajnu” nasnadě. Navíc anunk se používá i jinde než v Brně. A protože Klára a Jana se usídlily v německy mluvících zemích, patvar německého Ahnung se hodí ještě o trochu víc. Navíc to slovo jako shluk písmenek dobře vypadá a jeho umístění na čele abecedy taky není k zahození.



V poloprázdné kavárně začalo být časem docela plno a hlučno. A hlučné jsme byly i my. Sršely jsme nápady, energií a překřikovaly se live a zjistily jsme, že vlastně i na Kláru do toho Skype křičíme. Nezbylo nám tedy nic jiného, než se přesunout do klidnější Anunkové destinace. A tak je na další fotce Renatina jídelna a první live porada Anunkblog, dějství druhé.

A teď k tomu jablku.

Jablko jsme vybraly jako tak trochu český symbol. Máme rády Werichovo červeňoučké kulaťoučké jablíčko, které oslavuje rozkošatělé možnosti Češtiny. A taky proto, že se nám jablko zdá symbolické pro začátek všeho. Jako onehdá, když jedno utrhla Eva.

Po několika hodinách intenzivních úvah a po sepsání dlouhého seznamu úkolů, zařizování a věcí ke kontrole jsme si položily znovu základní otázku: bude náš blog úspěšný? Kein Ahnung, to je to jediné, co v tuhle chvíli můžeme říct, ale věříme, že vás bude bavit stejně jako nás. A že když nebudete vědět kudy kam, budete mít hned Anunk, kam si zaskočit odpočinout.

Jak se vám u nás líbí?

Těšíme se na vás a naše nové společné časy s Anunkem.

Jana, Renata, Klára a Pavlína

Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

19 komentářů

  1. Krásná filozofie ... tak jsem tu byla vlastně takový předčasný návštěvník? :-) Jinak jsem taky kousek od Brna a výraz anunk důvěrně znám. Ve spojení s jablíčkem ... dokonalé! Těším se na vaše příspěvky a přeji hodně úspěchů a spokojených čtenářů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za kompliment. Jestli je to filozofie je asi zatím předčasné říkat, ale smělý plán určitě! A ano, byla jsi tu předčasný (avšak nikoli nevítaný) návštěvník. Jsi náš návštěvnický partyzán a pionýr v jednom. Pěkný, ne?


      Vymazat
  2. Paráda! Když se sejdou takové profi bloggerky, musí vzniknout něco velkého :)). Jsem zvědavá, natěšená a nadšená! Ať se vám daří, já sem určitě budu chodit!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Markéto, těšíme se na každou návštěvu, jakožto i na veselé zvolání v komentářích!

      Vymazat
  3. Super:)
    My jsme doma říkali ánung a strašně dlouho už jsem to slovo neslyšela (ani neviděla).
    Těším se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje babička říká anunk pořád. Asi fakt ten vliv Němčiny funguje a fungovat bude. Jinak my se taky těšíme.

      Vymazat
  4. Jééé, tady se mi bude líbit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, nám se tady už nějaký ten (zkušební) týden líbí a tak věříme, že i našim řtenářům se bude líbit!

      Vymazat
  5. Holky, gratuluju k novému blogu! Už teď to tu vypadá krásně a vám čtyřem to bude skvěle klapat. Držim palce a přeju spoustu čtenářů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Přejeme si přesně to samé a tak když je nás víc, věříme, že to vyjde ;)

      Vymazat
  6. Super, moc Vám fandím :-)! Tento spolek vznikl tedy ve Spolku, nemýlím-li se ;-)?! Určitě se Vám bude dařit ;-)..ráda budu nakukovat! Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Zatím všechno nasvědčuje tomu, že nám to nějak dohromady půjde. A taky nás to dost baví!

      Vymazat
  7. Super nápad, moc vám fandím. Máte krásný design! Už teď se těším na všechny příspěvky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Layout je hlavně dílem Kláry a Renaty, i když jsme s názorem samozžejmě přispěly všechny. A jablko nás čím dál tím víc inspiruje.

      Vymazat
  8. Skvělý nápad! Moc se těším na spoustu inspirace na čtvrtou, tři z vás už znám a blogy se mi moc líbí a dnes jsem objevila i blog čtvrté a taky se mi moc líbí :-) Tak držím palce, určitě budu pravidelným návštěvníkem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Bude nám potěšením, když výjimeční návštěvníci budou chodit pravidelně...

      Vymazat
  9. Tak a jsem tu také a věřím že se mě tu bude líbit :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  10. anunk je pro mě shluk písmen bez chuti a bez zápachu - fakt to neznám. obsah je mnohem zajímavější. jsem sice trochu mimo mísu - co se týká designu, rozhledu a přehledu - ale proč si nerozšířit obzory...
    držím pěsti

    OdpovědětVymazat