DIY geometrická miska

pátek 14. června 2013



Než se pustíme do díla, dobrá zpráva pro všechny, kterým se u nás líbí - od příštího týdne se můžete těšit na příspěvky 3x týdně - v pondělí, středu a pátek.
*******************************************************************************************************************************

Kabely, kablíky, nabíječky, flešky, baterie, sluchátka a jiné drobnosti. Uf, je toho požehnaně. "Čo s tým?", broukám si. Miska na drobnosti by se hodila. Tak pojďme na to.

DIY geometric paper bowl for handy small things storage. Find the template suitable for A4 printer at the end of the post. Use it twice to trace the full hexagon. Cut lines as pictured, then put together and glue.

Co budeme potřebovat:
karton cca 30 cm x 30 cm (já použila jakýsi přebytek z balení stínidla, který byl z jedné strany trendově mintové barvy, ale ani naturem se nic nezkazí)
šablonu - tu najdete na konci článku - je připravena pro tisk velikosti A4 
špendlík
pravítko (jak se zdá, při stěhování jsem nepokládala tuto základní školní pomůcku za podstatnou, tudíž se v naší domácnosti nevyskytuje, ale dobře posloužil i jistý katalog - ročník 2012 byl obzvláště vydařený, měřítko na hřbetu budilo dojem důstojné náhrady)
tužku
nožík
karton na podložení
lepidlo


Postup:
Vytiskněte si šablonu - aby byl výsledek dostatečně velký, ale přitom se šablona vešla na velikost papíru A4, jedná se jen o poloviční mustr, který použijte dvakrát, podruhé zrcadlově. Přiložte na karton a ve spojovacích bodech propíchněte špendlíkem. Tužkou (za pomoci pravítka nebo toho, co máte po ruce) spojte jednotlivé body tak, aby vám vznikl tento vzor.


Nožíkem vyřízněte obvod šestiúhelníku. Od/nařízněte karton, kde je naznačeno. U tvrdého dvouvrstvého kartonu (který by se špatně ohýbal) je dobré mírně naříznout jednu vrstvu podle předkreslených spojnic. Nařízněte ze strany, která bude uvnitř - pozor - neproříznout skrz! Poskládejte (skládání je intuitivní, není potřeba výkladu, stačí jen trojúhelník na trojúhelník - a je hotovo). Lepte a slepte.


To je paráda. Je uklizeno. Pohoda jazz.

Nebo, že by radši na kapsle? Asi si vyrobím ještě jednu, materiál mi ještě zbyl. Nebo na něco úplně jiného? Jaké poklady si budete do geo misky ukládat vy? 

Klára


Šablona - klikněte pro plnou velikost / template 




Images: anunkblog.com

Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

8 komentářů

  1. Geniální! A krásné! Děkuji za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělý a efektivní nápad :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tenhle tip asi využiji. Hned jak nebude počasí přát, vyzkouším. Díky!

    OdpovědětVymazat
  4. Olalááááá, jdu pohledat nějaký ten materiál a vrhám se na to! Díky ženy za bezva nápad!

    OdpovědětVymazat
  5. Potěšení na naší straně:) Tak se třeba potom pochlubte vašimi výsledky.

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je bomba :-), kartónu mám z práce dost :-D

    OdpovědětVymazat