Dřevěný mlýnek

pátek 28. června 2013



Původně to měl být příspěvěk o tom, jak je fajn mít v kuchyni dřevěné věci.  Měly to tak naše babičky a prababičky, celé je to pěkné na pohled i na omak a navíc dnes jsem pro vás vybrala jeden dřevěný a navíc designově velmi povedený kuchyňský doplněk, jak se pro Anunk sluší.  Ale nakonec je to nejen o mlýnku, ale i o mlýně a dalších ... nejen věcech.

What happens when do you plan to post info about nice Czech design piece for kitchen. You can easily find the Czech nicest building for 2013 (Czech Grand Prix 2013).

Začněme nejprve tím původně plánovaným mlýnkem. Obvykle bývám slovesně docela obratná a nedělá mi problém verbálně se s věcmi popasovat, jenže když jsem si tak brouzdala stránkami českého výrobce nábytku, společnosti Lugi z Libčic nad Vltavou, našla jsem kromě pěkného čistého designu stránek i moc fajn popisky.

"Doplňky LUGI jsou širokou řadou funkčních produktů pro domácnost.  Jako výrobce nábytku přemýšlíme o estetice a funkčnosti interiérů v mnoha úrovních.  Během let si všímáme, že kuchyň se stane kuchyní až když je u ruky připravený stojan na nože a na desce leží správně velké čisté krájecí prkénko.  Stejně tak postel začne být opravdu útulná, když na ní ráno čeká snídaně servírovaná na příjemném dřevěném tácu.  Jsou to právě tyto malé věci, které dělají domov."


 A u mlýnku je tento popis:
"Mlýnek 01 je nejlepší způsob jak podávat pepř & sůl a jiná drcená koření.  Ve dvou robustních dílech z masivu se skrývá špičkový keramický mechanismus s nastavitelnou hrubostí drcení. Olejované dřevo a keramika umožňují jednoduchou údržbu a doplňování mlýnku je hned hotové - stačí tažením otevřít.  Výběr z několik dřevin z něj dělá ideální doplněk do jakékoli kuchyně ."

Stránky Lugi vám vřele doporučuji.  Můj dnešní post je jen taková malinká ochutnávka, i když trochu kořeněná. Prohlédněte si expozici Lugi na výstavě MOST v Miláně, nebo stolek WRAP od Lucie Koldové. A kromě nábytku, doplňků do bytu a těhle báječných mlýnků najdete na stránkách i opravdový mlýn.  Ten se navíc stal absolutním vítězem ceny architektů Grand Prix 2013.



Já jsem pro vás vybrala tenhle dřevěný detail, protože se k dnešnímu dřevěnému tématu, tak nějak, jeden by řekl, tématicky hodí.

V dnešním příspěvku jsem z úcty raději zvolila citaci originálního textu. S majitelem ani s nikým z týmu Lugi se neznám, mlýnek si při nejbližsím pobytu v ČR sama koupím (a zřejmě ho i někomu přinese Ježíšek)  a dnešní post je zcela spontánní malá oslava toho, že někdo prostě umí.  Na blozích se to skoro už oficiálně deklaruje texty, které říkají něco jako: výrobky jejich, myšlenky mé vlastní aneb toto není placený post. Jen nás to prostě baví.
všechny fotografie jsou ze stránek Lugi 




Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

5 komentářů

  1. Tak jsem se stala právě obdivovatelkou firmy Lugi :-). Děkuji za inspiraci. Mám ráda kvalitní práci se dřevem. Je to fakt krása..

    OdpovědětVymazat
  2. Lugi jsem měla možnost poznat teprve nedávno a taky jsem podlehla. Opravdu kvalitní řemeslo s fantastickým designem! A uspěl i doma, doufám, že si můj drahý vzal inspiraci;-). Hezké léto holky!

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tam v Lugi pracuje můj dlouholetej kamarád. Už dlouho. Ani jsem nevěděla, jak se jmenuje ta firma - až teĎ; pustila jsem si jejich video a byl tam.
    On je hodně vkusnej, takovej minimalisticky, kvalitně a uměřeně vkusnej.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkujeme za všechny prima komentáře. Já jsem Lugi poznala také teprve nedávno a jsem nadšená.@ Liška Ryška: Minimalisticky a kvalitně vkusní přátelé jsou nejvíc! (jenom by mě teda trochu zajímalo, co je to nekvalitní vkus :) ...

    OdpovědětVymazat
  5. :-) já vím - rychle jsem psala komentář a zasekla se na formulaci, ale odeslala ho.

    OdpovědětVymazat