Co se v Americe líbilo?

pátek 24. ledna 2014

SITUS, židle Figure

Nerady mluvíme a píšeme o špatných věcech, nepíšeme o špatných a ještě horších výrobcích, co jich v obchodech je.  Lepší a užitečnější je psát o tom dobrém, o tom, co se povedlo a možná inspirovat další.

Teď máme velkou radost, protože dalších pět českých výrobků má slavnou nálepku Good Design
(Ocenění Good Design uděluje Muzeum architektury a designu v Chicagu od roku 1950.)
Našich výrobků s tímhle oceněním není tolik, proto bychom měli vědět, které to jsou. Jen tak pro zajímavost, nebo pro srovnání, nebo pro dobrý pocit, že i u nás se zase dělají fajnové věci.

Rony Plesl
Kavalierglas, kolekce Kon








Ocenění Good Design je ocenění od odborné poroty a je velmi respektované. Není jednoduché ho získat, do soutěže se každý rok hlásí tisícovky výrobků z celého světa. Je velký úspěch, že v tom obrovském množství české výrobky nezapadly a že pět z nich odborná porota ocenila.

Slavnou cenu Good Design dostala firma TON za židle Tram a Mojo, firma SITUS za židli Figure, Rony Plesl za kolekci sklenic a designéři Martin Žampach s Matějem Chaberou za kolekci Kon pro firmu KAVALIERGLAS.

TON, Tram


TON, Mojo


Ocenění pro firmu SITUS nás dostalo asi nejvíc, je to malá firma, která se s výrobky vysloveně mazlí. 
Vznikají tak židle jako umělecká díla. Je to dobré znamení, když velká péče a bazírování na řemesle a detailech dostane tak vysoké ohodnocení.
Opravdu je to velká radost a my všem blahopřejeme. 


Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

2 komentáře

  1. nádherné židličky :-) krása krása krása

    OdpovědětVymazat
  2. Inspirativni kolekce... Je uzasne, ze u nas vznika novy design srovnatelny se zahranicni konkurenci. Sleduji to i u mody. Nebudete se tady venovat i ceskym novym navrharum?

    OdpovědětVymazat