RETRO ANUNK 2

pátek 17. ledna 2014

Už je to rok, co jsme se skoro všechny sešly v jedné kavárně v Brně. Loni v lednu, kdy zima byla zima, jsme se s Renatou a Pavlínou připojily na Skype a společně s Klárou on-line, jsme daly do kupy základ Anunku. A těší nás, že od té doby máme své pravidelné čtenáře, které Anunk těší, stejně jako nás.  A protože nám někdy přijde líto, že některé oblíbené příspěvky zapadnou do propadliště dějin virtuálního světa a dostat se k nim zpátky je koledování si o zanícené karpální tunely od rolování myší, rozhodly jsme se už tehdy v lednu 2013, že budeme připravovat i souhrnné příspěvky. 

První ohlédnutí Retro Anunk 1 pro vás v listopadu připravila Klára.



A teď už se pojďme podívat na to, jak vidím uplynulé dva měsíce já.

Dostaly jsme téměř 150 adventních komentářů k dárkům, které jsme na Anunku rozdávaly. Nakonec se Tereza těšila z konvičky věnované Pavlínou z jejího e-shopu qde-shop. Vladimíra se radovala z plechovek od Kokino Design, které patří naší Anunové Renatě. Taky máte někdy chuť vědět, jak to s věcmi na obrázcích dopadlo? Třeba mě by zajímalo, pro jaké účely nakonec plechovky slouží. Klára jako svůj třetí adventní dárek vybrala dřevěné misky z blešího trhu, které ovšem pečlivě vyčistila a napustila olejem. Byl o ně velký zájem a z 27 komentářů byla nakonec vylosována naše čtenářka Lenka. Poslední dárek jsem věnovala já, ušila jsem velkou nákupní / cestovní tašku, kterou vyhrála čtenářka z Brigitte z Německa. Zrovna včera jsem od ní e-mailem dostala zprávu, že tašku úspěšně otestovala při přepravě věcí na cestě za rodinou.




Rozdávání dárků v adventním čase nás bavilo všechny, ale nejen dárky žil v uplynulých týdnech Anunk. Zalovily jsme ve vodách českého designu, architektury a umění. A tak jste si mohli přečíst třeba článek o Pavlu Janákovi. A současně získat kontakt na žehlicí agenturu, občas to tak už máme, že kombinujeme krásu a praktično.






Pavlína přišla s dalším moc fajn článkem o tradičním Českém výrobci, který vyrábí krásné, oku lahodící věci. A tak po kanafasu, o kterém jsme psaly na podzim, bylo tentokrát krásné české sklo ze sklárny Kavalier.

A zatímco na podzim jsme měly všechny tak trochu pocit, že se z původního interiérového Anunku vlastně stává cestovní magazín, protože jsme měly hodně článků v rubrice Travel, tak v listopadu a prosinci jsme zůstávaly všechny doma pěkně za pecí. A tvořily jsme. Opakovat se v lednu s adventními kalendáři, nebo řetězem z ořechů by asi nebylo k tématu, ale určitě stojí za to připomenout si alespoň tři jiné projekty, které jsme vám představily.





























Klára udělala dárkovou krabičku. Tady je sice vánoční, ale když si stáhnete šablonu, může se vám hodit i na jiné, nevánoční dárky a schovávačky.



Já sama ráda a myslím že i velmi dobře šiju, pletu a tak dále. Ale jestli mi něco nejde, tak je to práce s papírem a lepení. Mám to vždycky upatlaný, hrany nepřesné, hrůza pohledět. To Klára s krabičkou předvedla majstrštych a stejně tak i Renata, která vám ukázala jak udělat několik různých, minimalistických ozdob. Opět jde sice o čistě vánoční téma, ale všichni, kdo máte rády různé geometrické tvary, si i mimo vánoce můžete vyrobit 3D dekoraci. Teda pokud na tom s lepidlem a rýsováním nejste jako já.



Jsme rády, že se vám líbila i rubrika kulturní, o hudbě a co je u nás nového. Zdá se, že v tom i letos budeme pokračovat.














A také jsme se trochu víc opřely do rubriky rozhovory. Zatím jsme vám představily Katku z DesignVille a Janu Kloučkovou Kudrnovou z lesa. Ale další pěkné pro vás máme připravené na období, které bude předmětem příštího, jarního souhrnu.

Jsme rády, že se Vám líbil i článek o Wabi Sabi a zřejmě se k tomuto tématu ještě vrátíme.

Občas se v komentářích objevují výkřiky jako "takových více" a "prima počtení". A tak se dnes loučím nejen s přáním pěkného pátku a nadcházejícího víkendu, ale i s otázkou, jaká témata vás tady baví a čeho byste chtěli "ještě víc a ještě víc?"

A protože píšeme i o vaření, tak dnes mám pro vás vzpomínku na Klářinu čokolžičku, která bude takovou pěknou sladkou a zároveň zimní tečkou na závěr.

Krásný den. 

Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

6 komentářů

  1. tak ta lampička nad monitorem...tak teda je!

    OdpovědětVymazat
  2. tu plechovku nemůžu nikde najít ke koupi :-( Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. tady
      http://kokinodesign.cz/162-sada-plechov%C3%BDch-d%C3%B3z-%C5%BElut%C3%A1%C5%A1ed%C3%A1.html

      a tady případně v jiném vzoru
      http://kokinodesign.cz/163-sada-plechov%C3%BDch-d%C3%B3z-mentolov%C3%A1r%C5%AF%C5%BEov%C3%A1.html

      .)

      Vymazat
  3. Díky za rok plný inspirace, takže to vlastně máte narozeniny? Líbilo se mi to s Vámi moc, počtení, nápady, inspirace . No a čokolžička, sladká tečka na dortu! Mávám čtyřem šikulkám a těším se na další zajímavosti! Marcela A gratuluji- Happy Birthday to you....

    OdpovědětVymazat
  4. To ten rok ale utekl!
    Osobně bych uvítala více ukázek a povídání o českém designu a výrobcích. Ale i tak jsem velmi spokojená a vždy se těším na každý nový příspěvek!

    OdpovědětVymazat