Ema má mísu

úterý 11. února 2014

Anunk je (také) blog o interiérech, nábytku a českém designu. Větu o tom, že Ema třímá patřičný druh nádobí, přičemž na ní kouká máma, známe všichni. Mně osobně víc utkvěla věta "Pony maso nejí". Marně jsem si tehdy ve školních škamnách lámala hlavu proč vůbec někdo píše o tom, že poník nejí maso. Asi to bylo proto, že pony se hodil do slabikovacího slovníku prvňáků a to maso zrovna mlela máma.  Dnešní článek Anunku je o jedné mámě, jejíž Ema to nejdřív měla težký. Máma (Erika Partyková) chodila po obchodech a sháněla něco, co by zaujalo Emu, která tou dobou už vyrostla z kostek (teda ... rozumějte, ona se ta holčička normálně narodila a kostky s její existencí na světě neměly lautr nic společného, taková pohádka to zase není) ale chudák Ema chtěla na hraní něco víc, než ty kostky.

A tak se máma vypravila do obchodů a přišla s prázdnou. Nic se jí nelíbilo, všechno bylo příliš plastikové a ne moc bytelné. A tak máma oslovila tátu (tedy, v tomhle příběhu Emy dědu, věřím, že pořád stíháte udržet dějovou linku). Protože tenhle táta / děda je truhlář. A ten vyrobil první nábytek.


Dneska už je Emagame celkem zavedená značka. Možná si postýlku, skříňku a stoleček pamatujete z Designbloku 2012. A nebo jste o tomhle nábytku už četli třeba u Marušky Mrňávkové, která, mimochodem píše skvělý blog "Břichopas about toys" o hračkách, nejen těch českých.


Možná si myslíte, že tenhle nábyteček je malilinkatej, panekovitej. Mno a na fotce výše vidíte, že není. Tedy, je pro panenky, ale v  porovnání s holčičkou vidíte, jak asi velikej vlastně je.  Nejsem si uplně jistá, že ta holčička na fotce je Ema, ale protože jsem všechny fotky našla na Emagame stránkách, tipla bych si že ano. Řekla bych, že tahle Ema se má. Ne snad proto, že by máma měla mísu, nebo mlela maso, který stejně Pony nejí, ale prostě proto, že její máma si usmyslela, že si tahle Ema bude hrát krásně. 

A jak si hrajete vy? 
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

6 komentářů

  1. wow, ta ramínka ve skříni
    a ležérně odložené svršky na dně....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta ramínka se mi líbila taky! A ležérnost u panenek obdivuju nejvíc. Není nad to, udžet si glanc, i když jste třeba jenom lárková, nebo, nedej Bože, gumová. A ještě se mi tuze líbí to aranžmá s knížkami, takovou zeď mohu panenkám jenom závidět.

      Vymazat
  2. Dějovou linku jsem udržela, ale bylo to drama! :) Hračky jsou super, bohužel já, ačkoliv nejsem zrovna mladší generace, zvolila na hraní obligátní počítač. Shame on me!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myyno, jsem ráda, že linka Ti neutekla, ono to někdy bývá složité udržet i pro mě. Ale se mi tam prostě pletly ty mísy a poníci. A myslím, že na nákup těhle nábytečků není nikdy pozdě ...

      Vymazat
  3. Výborné to paní máte, jako vždy se tu lámu smíchy. Nábyteček znám. Při čtení jsem až znejistěla, zda-li ho přeci jen nepotřebujeme.
    Anunku gratuluji ke zmínce v příloze časopisu Žena a život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za poklonu, předpokládám, že ta Tvoje poklona byla "zlomená" v pase. Já jsem při psaní neznejistěla, naopak jsem se utvrdila. Že ty moje neteře se ale mají! Páč si myslím, že vím, co budu obstarávat k narozeninám a svátkům v průbehu tohoto roku ... A děkujeme za zmínku časopisovou!

      Vymazat