sbírání

pátek 14. února 2014



Sbírat se dá ledacos, v horším případě lautr všechno. To se nám, s dovolením, ani trochu nelíbí. My jsme pro přísný výběr! 
Když už bychom sbírání propadly, vybraly bychom si věci, které hezky vypadají a hezky se vystavují, to je jasný. Hlavně, věci sbírané by se musely dát běžně používat...však víte, jak milujeme jednoduchost a princip užitečnosti a úspornosti. Shromažďování do krabic, třebas se zájmem badatelským a odborným, to není nic pro nás.
Nám se hodně líbí  třeba sbírka různých ikonických nebo zajímavých židlí u jednoho stolu. Nebo sbírka retro nábytku a doplňků vystavená v krásně sesbíraném bytě-tak, jak to dělá Katja z blogu Die kleine Amsel.
A co vy? Sbíráte a vystavujete?
Die kleine Amsel


foto: pinterest, Die kleine Amsel
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

10 komentářů

  1. Nesbírám, ale teď mám strašnou chuť začít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až začneš, tak děj vědět...tuším, že by to mohlo být něco zajímavého:-)

      Vymazat
  2. Nesbírám, naopak vyhazuju. Fotky nicméně úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhazovat je těžší než sbírat, tak ať se daří!

      Vymazat
  3. Já jsem začala sbírat globusy, už mám dva :)) Jinak ty hodiny se mi taky líbí moc! Pokud máte rádi/y staré sklo, mrkněte na www.e-tabule.cz Rozi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti množí, ty glóbusy...no, i když nevím...takový glóbus zabere fůru místa! A staré sklo, to my teda můžeme, díky:-)

      Vymazat
  4. Strašně jsem musela přemýšlet, jestli něco sbírám a došla jsem k názoru, že šátky. Což se dá vystavovat a je to k užitku. Mám jich nějak přes šedesát. Nejvíc nejradši mám velký hedvábný s nějakym zajímavym vzorem. Skoro všechny jsou ze second-handů, takže i recykluju :)
    A chtěla jsem začít sbírat duchcovský porcelán od J. Ježka, ale zatím zůstalo jen u jednoho kotěte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ovšem, šátky ze sekáčů jsou úplně nejvíc nejlepší! A nejhedvábnější.. ty nejde nesbírat, Takové sbírce hodně rozumíme, i tomu Ježkovi:-)

      Vymazat
  5. Já sbírám hezké zážitky, mám už jich spoustu:) A taky krásné fotky. Těch mám plný Pinterest.) A z hmotných věcí asi Goshico kabelky, těch mám na jednu osobu víc, než je zdrávo. To je ale zároveň praktická věc. Na nic dalšího zatím nemám místo.) I když vlastně by se dalo říct, že jednu sbírku mám. Comicsovou. A vlastně není až tak úplně malá. Knihovna je naštěstí velká.)

    OdpovědětVymazat
  6. No nejsem typický sběrač, ale mám nejvíc váz, karaf a štamprlátek z čirého skla, to mi pak přijde že tak nezahltí prostory :-). Jinak samozřejmě ujíždím na knihách, to máme v rodině :-) a staré rodinné fotky,

    OdpovědětVymazat