Ice Ice Baby

úterý 4. března 2014

Zachumlat a spát aneb hajduli - dajduli. Tak to mě napadá, když vidím věci od Ice Ice Baby. My holky anunkový buď ještě děti nemáme a nebo jsou peřinkám už jaksi odrostlí (zatím samí hoši, tak proto tahle měkká shoda podmětu s přísudkem) ale přesto se nám to zmrzlinové fajnové zboží moc líbí.



Ale vlastně bych měla začít spíš takhle. Dvě mámy na mateřské co se rozhodly, že budou dělat věci pro děti. A navíc jeden jejich manžel přišel jednou domů se soustruhem a s nápadem. A tak kromě textilních věcí vznikly tyhle skvělé hračky Woo Toys, které se byly ukázat až v Paříži na veletrhu Maison et Objet. A abychom zde byly uplně korektní (tady je zase ta shoda podmětu s přísudkem odvislá od toho, že Anunk píšeme my, ženy), pojdmě dodat, že ten manžel se soustruhem se jmenuje Vladimír Žák a druhým autorem hraček je Roman Vrtiška. A že Žák a Vrtiška jsou designéři a mají ateliér Vrtiškažák. A že hračky vyrábí firma Process. Ale to už je skoro jako takový malý článek v článku. 




Takže zpět od soustruhu ke zmrzlinovým kolegyním. Zmrzlinu v logu navrhla Jana Kloučková Kudrnová, se kterou jste si na Anunku mohli přečíst čupr rozhovor. A zmrzka už je na zavinovačkách a visačkách a tak vůbec.






Ice Ice Baby jsou dvě. Mají rády jednoduché věci. Čisté barvy. Praktické věci. A tvrdí, že zavinovačka (prý - já nejsem máma, tak nevím) nestačí jedna.





Navrhují vždy pro kluky a holky a taky nějaké neutrální. Na to, že začaly teprve před nedávnem, se tenhle nový sypatický brand rozjíždí hodně dobře. Tak kdybyste náhodou někde v okolí zahlédli čápa, tak možná, že by se mu hodil další uzlíček.


Nebo dečka, pokud jde o děcka. Nebo ... že by si pan čáp, pokud by zrovna neztratil čepičku, mohl ukuchtit žabku v takovýhle epesní kuchyňce, která je vlastně policí - knihovnou z IKEA?  Jenže je vybavena samolepkami, které z ní kuchyňku udělají. A nebo obchůdek.


Tak třeba pečenej kůň z téhle trouby, to je určitě prima pochoutka! Jaké hračky / doplňky / kuchyňky nakupujete / vyrábíte svým dětem vy? A je něco, co vám na trhu chybí?

My za Anunk přejeme tomuhle podniku v povijanu hodně štěstí a zdaru!

zdroj všech dnešních fotografií: Ice Ice Baby blog
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

13 komentářů

  1. Moc pěkný! Škoda, že mám děti zavinovačkám už odrostlé, ale mohu potvrdit, že jedna nestačí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro děkujeme za potvrzení předpokladu 'in vivo'. Ale tak třeba se to někdy bude hodit jako dárek pro něčí jiné, ještě neodrostlé dítě...

      Vymazat
  2. Teda, já si pamatuju, jak jsem jako malá měla úchylku na všechny ty pokojíčky a kuchyňky, kde jsem jako že vařila a bydlela a tahle kuchyňka na obrázku by mě jistě učinila zcela blaženou. I s tím pečeným koněm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám teda úplně stejně, pečenej kůň je hitovka!

      Vymazat
  3. Jůůů, je to krásné a s velikou radostí vás zveme od 17.3. do pražského obchodu Kurator, kde bude malý pop up zaměřený na děti a taky trochu na ženy. Bude to, doufáme, útulné a hravé a Ice Ice Baby tam budou představovat pár krásných novinek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc milá pozvánka, děkujeme. Akorát že z Curychu a Düsseldorfu nezvládneme, z Brna téměř určitě taky ne a tak uvidíme, jestli se to Podaří alespoň Pavlíně. Ale každopádně držíme i přeshraniční palce, ať to dobře dopadne! I když ... já bych se mohla, trochu předčasně, stavit tenhle víkend, třeba...

      Vymazat
    2. To je škoda, bohužel tenhle víkend bude Kurator zavřený, musíme tam všechno připravit, vystěhovat a zase nastěhovat mobiliář i zboží. Tak třeba vám to vyjde v průběhu nebo někdy příště ;) Budeme se moc těšit!

      Vymazat
    3. Fnjuk ... tak třeba se mi to povede o Velikonocích teda ...Taky se budu těšit!

      Vymazat
  4. To je skvele, ja jeste materstvi v planu mam:-)
    Trudi- do Kuratoru mam uz delsi dobu v planu se podivat, takze je tu dalsi duvod! Dekuji za info.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme rády, že jsem přinesly zajímavou informaci a že se zmrzlinové zavinovačky teda mají na co (na koho těšit)...

      Vymazat
  5. Nedávno jsem zrovna tyhle věci objevila na netu,moc se mi to líbilo, teď aspoň vím, odkud a kam vítr vane :) Samolepky na nábytek je bezva vychytávka.

    OdpovědětVymazat