DIY projekt - geometrické korálky

pátek 24. května 2013


Dnešní DYI příspěvek je jarně geometrický. Všude kolem nás se teď vyskytují geometrické tvary ve zvýšené míře, zasekávají a kosí se hrany, lámou se přímky. My si také zasekneme.

Co budeme potřebovat:

Hmotu Fimo
Špejli
Pečí troubu a minutku
Sklapel nebo ostrý nůž
Provázek, kůžičku
(tvořivé dílny to také nazývají návlek, ale nepleťte si to se štulpmana na Spartakiádu)
Pro šikovné zde seznam končí, ostatní možná ještě náplast a desinfekci.

Postup:

1. Z hmoty Fimo vytvarujeme v ruce kuličky a pomocí špejle nebo jiného děrovacího předmětu utvoříme tunel skrz naskz kuličkou, vznikne nám korálek. Nemáš - li špejli, použij třeba pletací jehlici č.2, je li tato právě po ruce. Fimo můžeme použít v barvách v jakých se prodává ale dá se i velice dobře míchat do vlastních odstínů a barev (technika hnětení a žmoulání v dlani).

2. Měkké kuličky (korálky) poskládejte na plech, pekáč či jinou nádobu vhodnou na pečení v troubě.

3. Pečte podle návodu na obalu Fima, většinou se trouba nastavuje na 110 stupňů a doba pečení je 30 minut. Ale ověřte si to prosím přímo na vašem balíčku.



4. Upečené korálky necháme vychladnout, a pak je pomocí skalpelu nebo ostrého nože tvarujeme. Začínáme u jedné z korálkových direk, sesekneme hranu a postupujeme po obvodu celé kuličky. Já jsem krájela v nepravidelných intervalech, korálek je pak sice geometrický, ale stále tak trochu organický.

5. Navlékneme na šňůrku podle libosti, korále nejlépe vyniknou v menším počtu spíše jako přívěsek, než celá šňůra perel jaké měla princeznička na bále.




Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

3 komentáře

  1. Vypadá to stylově, o fimo jsem se dozvěděla před čtrnácti dny (asi jsem dost pozadu) a chystám se něco spáchat. Jsem moc zvědavá, jak se s tím bude pracovat. Každopádně, ty korále jsou fakt dobrý :).

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za kompliment, korále se skvěle vyjímají na jednobarevném tričku třeba.

    OdpovědětVymazat
  3. A co větší objekty, máte někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat