Něco starého - Lučický mlýn

úterý 1. dubna 2014

Když sledujete naše inspirace, museli jste si všimnout, že míchání starého s novým je naše parketa. Kde ale sehnat to krásné a staré, které vynikne i v moderním interiéru? Tak samozřejmě, zdroj ve vlastní stodole nebo na půdě je ideální, ale ne každý ho má. Pak je třeba hledat v anticích, bazarech,  bleších trzích nebo starožitnostech - ať už se prodejce nazývá jakkoli.



A protože mám teď jednu čerstvou, moc příjemnou zkušenost, nenechám si ji pro sebe. Objevila jsem totiž starožitnosti Lučický mlýn ve vesničce Lučice u Chlumce nad Cidlinou. Místo, ve kterém se starožitnosti Lučický mlýn nachází, bylo původně - ano, hádáte určitě správně - mlýn. Dnes je budova krásně zrekonstruovaná, a ukrývá opravdové poklady.






Kromě toho jsou majitelé Točíkovi moc příjemní, ochotní a se vším pomůžou - vysvětlí, poradí, předvedou, zabalí, naloží, případně i zašlou.

Ale aby nezůstalo jen u doporučení, jeden z úlovků vám představím - tady je, funkční Větrák český, poddruh Elektro Praga, datum narození v letech padesátých. Dlouho hledaný krasavec, to vám tedy povím. (Ale na ten si zuby nebruste, ten už je zadaný:)




Tak jestli máte cestu kolem nebo plánujete na Chlumecko výlet, určitě se v Lučickém mlýně zastavte, nebudete zklamaní. Pokud se budete nacházet víc na východ, můžete zkusit druhou pobočku v Nových Hradech u Litomyšle. Tu jsem nestihla navštívit, tak nám potom třeba můžete o své zkušenosti napsat.

Nebo nám můžete napsat hned - co vy a staré "krámy"? Hledáte, lovíte, nalézáte? Brousíte, natíráte, opravujete?

Klára

Foto: 2 - 6 Lučický mlýn a facebook, 1 a 7 anunkblog
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

11 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Tomu rozumím, já to cítila úplně stejně, když jsme je poprvé objevila:)

      Vymazat
  2. Klári, to je nádhera ..... škoda jen, že to mám daleko .... ten větrák je naprosto D.O.K.O.N.A.L.Ý !!!!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za poklonu oba:)
      To je poprvé, co se těším, až bude horko.

      Vymazat
  3. Hledám, lovím, nalézám... :) Větrák má překrásný design!

    OdpovědětVymazat
  4. Starý krámy miluju <3 A pak renovuju :-) Větrák boží!!
    Ve starožitnictví v Nových Hradech jsem byla. Objevila jsem loni na podzim, náhodou, když jsme vyrazili na zámek Nové Hrady. V porovnání s vašima fotkama ten novohradský obchod je o dost menší (jedna místnost plus dvorek). A po druhé návštěvě teď na jaře nabízel i méně zboží než na podzim (obzvlášť na dvorku). V listopadu jsem byla nadšená a zaplnila košík, po druhé jarní návštěvě jsem odešla s prázdnou :-(
    Příště tedy plánujeme výlet na Chlumecko ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za informaci o druhé pobočce. V Lučicích je to docela velké.
      Však mi loviči víme, jak je to s hledáním. Někdy to prostě vyjde, jindy ne. Já to mám tak, že mě ta nejistota právě baví, najdu, nenajdu? :) Ale s širší nabídkou se samozřejmě pravděpodobnost zvyšuje. V Lučicích bych si vybrala i víc, než co peněženka unese a auto uveze:)

      Vymazat
  5. Taky hledám a je to čím dál těžší! Se mi zdá. O to víc se z každého "úlovku" těším. Loví už celá rodina :o)). Ví že mi tím udělají radost. Pak pro vlastní potěšení a nesmírný relax renovuju, dá-li se to tak nazvat :o/ (víc na blogu). U Litomyšle je ještě jeden Antik v obci Janov. Taky velmi milí a vstřícní majitelé, příjemný statek s dvorkem, stodolou a půdou plnou pokladů. Nevím jak teď byla jsem tam naposledy před 2 lety. Mají i web. Se starožitným pozdravem
    Milka z Dopucu

    OdpovědětVymazat
  6. Milko, moc děkujeme za tip, Antik Janov vypadá taky dobře. Lovu zdar:)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné věci. Já mám také moc ráda starožitné věci a nejraději je nakupuji z různých bleších trhů nebo starožitných obchodů. Jeden takový je třeba antikart . Pokud by vás to tedy zajímalo, určitě se na něj mrkněte :-)

    OdpovědětVymazat