Svačinka s příchutí pečených rajčat

pondělí 16. září 2013





Miluju rajčata na všechny způsoby. Rozhodnout se na jaký nejvíc, je těžké. Tentokrát jsem je připravila na svačinu v pečené podobě.

I love tomatoes in all ways! For example roasted tomato as a snack.

Budeme potřebovat:

rajčata - lepší jsou odrůdy, které obsahují více dužniny
olivový olej
špetku soli a cukru
bylinky
česnek
toastový chléb či jiné pečivo
žervé či lučina, cottage sýr, kozí sýr aj.

Rajčata nakrájíme na plátky cca půl centimetru široké, dáme na pečící papír a každé zakápneme směsí olivového oleje, ve kterém jsme zamíchali sůl a cukr. Do olivového oleje můžete přidat i rozdrcené či sušené bylinky a česnek. Já česnek dávám raději přímo na pečivo, aby byl čerstvý a "spálil bacily". Rajčata dáme péct na 180 stupňů do trouby na 20-25 minut - záleží zda je máte raději vysušenější či spíše jen zapečené.
Opečeme v topinkovači, toastovači či na pánvi toast, bagetku či chleba - pokapeme olivovým olejem /pokud opékáte na pánvi není třeba/ a pokud nás už nečekají společenské povinnosti, potřeme česnekem. Nahoru můžete položit rovnou rajčatové plátky nebo ještě pečivo potřít oblíbeným druhem sýra. Kdo chce dosáhnout ještě výraznější chuti zakápne celou tu krásu ještě balsamico redukcí.

Mám to štěstí, že moje první kroky vedou na zahrádku pro čerstvá rajčata a bylinky.

Jako bylinky jsem použila bazalku, oregano a rozmarýn, ale můžete některou z nich klidně nahradit petrželkou či některé z těch mých vynechat. 

Nakrájet a šup na plech! Ten vyložte raději pečícím papírem, na alobalu se rajčata připékají. 

Hezké pondělí přeje

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

5 komentářů