SITUS furniture

pondělí 23. září 2013


                                                                                                                                                                            židle Figure, stůl Figure



Výrobky firmy Situs jsme s Renatou poprvé potkaly na loňském Designbloku a zůstaly nám v paměti... asi i proto, že jsme si v jejich expozici hezky poseděli a příjemně popovídali, asi i proto, že českých nábytkářů tam bylo žalostně málo a hlavně proto, že ten nábytek byl jednoduše kvalitní a příjemný.

Situs furniture is a Moravian furniture company. They make simple, natural and quality furniture that server for generations. Thats why the designer Petr Sebela bases his designs on proven shapes, thats why only the best possible natural materials are used and thats why they put emphasis on quality craftsmanship and handwork.

Situs furniture je moravská nábytkářská firma z Unčovic u Litovle. Dělají jednoduchý, přírodní, kvalitní nábytek, který má sloužit dlouho. Proto designér Petr Šebela vychází z ověřených tvarů, proto používají pouze kvalitní přírodní materiály, proto dávají maximální důraz na řemeslnou dovednost a ruční práci.










Loni i letos získaly jejich výrobky ocenění "Nábytek roku" od Asociace českých nábytkářů. Tento rok byl oceněn stůl Figure a židle Figure. 
Oba výrobky jsou celodřevěné, vyrábí se ze dřeva buku, dubu nebo ořechu, s povrchem upraveným voskovým olejem, mají krásně zaoblené, ručně dobrušované detaily. Sedák židle je ladně a zároveň ergonomicky vytvarovaný pro pohodlné sezení.



                                                                                                                                                                                                



Stoly, židle, křesla se značkou Situs máte šanci vidět na živo opět na Designbloku (od 7. do 13. října) v Superstudiu Nákladové nádraží Žižkov.

Zdroj: http://www.situs.cz
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

3 komentáře