České Vánoce

pátek 13. prosince 2013

Vánoční přípravy to znamená napéct cukroví, obstarat dárky s Ježíškem, vánoční výzdobu a samozřejmě čančání vánočního stromečku. Obchody jsou plné všeho možného a na tom všem možném najdeme až příliš často nápis Made in China. Ale. Najdou se i výrobky české, typické a tradiční i nové, neokoukané, kvalitní a vtipné. Když si je koupíme a někdy připlatíme něco málo navíc, můžeme za nimi vidět někoho jiného, kdo sedí za pracovním stolem tady v ČR. Někoho koho ten náš nákup udrží na volné noze, přivydělá si s dětmi doma nebo dostane mzdu. Mě to těší a vás?

Tak například....

Morrows a jejich Yeddle /první obrázek/ mi přijde velmi povedená a navíc vtipná. Taky chtějí mít vaše děti stromeček i ve svém pokojíčku?

Další zástupce a výrobce plstí z Brna taky nezapomíná na motiv stromečku, ale nabízí i spoustu plstěných výseků s vánočním motivem. 

K Vánocům patří samozřejmě neodmyslitelně i betlém. Já jsem ho už na ty minulé pořídila od autorky blogu Z lesa /brzy se dočkáte interview/ v podobě plakátu. 

Zdroj fotky.
Do výroby originálních a jemných korálkových vloček se letos pustila autorka blogu DesignVille.cz Katka /taky ji brzy vyzpovídáme/. Koupit je můžete zde.




A samozřejmě nesmí chybět české vánoční foukané skleněné ozdoby. Výrobců v České republice je několik, například: KALADA, Glassor, ORNEX, PFEIFER.
Zaujaly mě zejména dvě kolekce ze sortimentu ORNEXu. A to kolekce Retro a Nordic

Příjemné vánoční přípravy a hlavně nenechte se znervóznit, že vše není, jak údajně má /při psaní příspěvku poslouchám rozhovor na Radiožurnálu s marketinkovým specialistou a ten tvrdí, že právě nervozita nás vede k vánočnímu šílenství a nerozumnému chování/. Takže klíííd!

Hezký víkend přeje

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

8 komentářů

  1. Krásné inspirace. Ještě že to mám do Jablonce kousek ;-) . Na ten betlém jsem už taky narazila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jablonec poblíž - to je teda velký lákadlo!

      Vymazat
    2. ;-) a taky Jablonex, z mých studentských brigád mám snad celoživotní zásobu korálků :-D

      Vymazat
  2. Taky raději podporuji čeké výrobce. U nás budou vánoční stromeček zdobit skleněné ozdoby od Glassoru. A ty Katčiny vločky jsou opravdu nádherné!

    OdpovědětVymazat
  3. Renčo, díky, to je ale překvápko - nečekala bych se mezi profesionálními výrobci ozdob :) A taky jsem ráda, že jsi vzpomenula ten Betlém. Zrovna dnes jsem přemýšlela o tom, že (nejen na blozích) jsou vánoční dekorace samý sob a jelen, a na Betlém si nikdo nevzpomene. Na Betlémy je specialistka moje tchýně, ta to má jako zálibu a Betlémů má na Vánoce postavených tak kolem 15. Ale Morrows taky palec nahoru a pro skleněné vánoční ozdoby mám mnoholetou přetrvávající slabost. Každoročně jich do sbírky pár přidáme, hlavně různé postavičky a domečky. Letos mají naprosto úžasné na Svoboďáku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, máš to tedy obdivuhodnou tchýni! To musí dětem očka přecházet. Sobi mi stejně jako Santové moc k srdci nepřirostli. Svoboďák ještě zkusím prozkoumat. Hezký víkend!

      Vymazat
  4. Ten Betlém mě dostal, tak teď doufám, že ho budu mít už letos. Moc děkuji za tipy a inspirace. Jana

    OdpovědětVymazat