O blogu: Katka Horáková z Designville.cz

středa 18. prosince 2013


Rozhodly jsem se, že zalovíme v blogových vlnách a občas si na Anunku popovídáme s autory blogů. Protože - kdo by nechtěl nahlídnout pod pokličku? Jsme holky zvědavé. A navíc - je to dobrá záminka pro navázání on-line, skype či kavárenské známosti. 
Pracovní stůl na první fotce patří Katce Horákové, která se rozhodla si vytvořit svoje vlastní blogové designové městečko DesignVille.cz. Jeho mapu tvoří inspirace pro bydlení, designové trendy, interiéry a český design. Když vezme sama do rukou foťák, vždycky vzniknou skvělé fotky. Zejména pak, když fotí pod pokličkou, teda vlastně za svým vlastním prahem.


Jak jsi začala blogovat a proč právě interiérový design?

K blogování mě přivedl můj manžel Michal. Když viděl, kolik času trávím přepinováváním fotografií zajímavých interiérů, zaznělo jednou z jeho úst: „Co kdybys psala blog. Neříkej, že bys neměla o čem psát.“ Zároveň se tak trochu oklikou vracím k tomu, co jsem vystudovala – produktový design. Prvotním podnětem pro návrat do světa interiérového designu však bylo zařizování našeho nového bytu.

Čím je pro tebe blog?

Blog je pro mě místem, kde můžu sdílet s podobně založenými lidmi svoje nadšení a zaujetí pro věci a interiéry, které mě inspirují nebo jinak přitahují.
 
Máš nějaké nové plány? 

Plánů by bylo... rozhodně víc než času. Samozřejmě mám spoustu provozních plánů, máme za sebou jeden rok v novém bytě a ještě zdaleka nejsme se zařizováním hotovi. Už si brousím zuby na pracovnu. Ale jsou i větší plány - s koncem rodičovské a za rohem číhající krizí středního věku člověk trochu bilancuje a poohlíží se kam dál. Chystám v dohledné době nový projekt – nechte se překvapit.
 
Co tě v oblasti interiéru a designu za poslední dobu nejvíc potěšilo?

Nejvíc mě těší, že téměř denně objevuji nové úžasné věci. Neskutečně šikovné tvořivé lidi, skvělé nápady, chytrá designová řešení, zajímavé autorské počiny. A mnohé z toho tady v Česku.
Objevuji spoustu věcí, které jsem měla pod nosem a které tu existovaly dřív, než jsem se zjevila se svým blogem. Ale zároveň vidím, že se rodí nové projekty a zájem o kvalitní bydlení a design roste. To mě opravdu těší.
 
A nedá se nezeptat na Vánoce - jaké budou u vás? 

Věřím, že krásné! S malými dětmi jsou Vánoce vždycky úžasné. K nám domů přijde Ježíšek už o den dříve, sejde se u nás celá moje rodina včetně půlroční neteře. A 24. bude Štědrý den ještě jednou, tentokrát u Michalových rodičů v Opavě. Pak si dopřejeme pár dnů oddechu a vyrazíme do Jeseníků, užít si sněhu (nebo bláta). No a nakonec snad zbyde ještě pár volna na realizaci některého z těch plánů.

Foto: DesignVille.cz
Do každého detailu promyšlený nábytek do dětského pokojíčku nevelkých rozměrů si navrhla Katka sama. Fotka: DesignVille.cz
Foto: DesignVille.cz
Moc děkuji Katce za rozhovor a za fajn setkání v brněnské kavárně ERA - my dvě na prázdném patře, spousta společných témat k diskuzi a za oknem o velikosti promítacího plátna jsme mezi řečí sledovaly pod světlem pouličních lamp první prosincovou chumelenici. 

Hezký den

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

3 komentáře

  1. Výborný nápad! Designville mám moc ráda. A kavárnu ERA taky!

    OdpovědětVymazat
  2. A už zase je mi líto, že nejsem z Brna.) Moji brněnští kamarádi, co bydlí v Praze, se mojí nové vášni pro Brno smějou, ale já si nemůžu pomoct:) Krásný rozhovor, Designville mám jako milovnice designu samozřejmě moc ráda a těším se na ten nový projekt!

    OdpovědětVymazat
  3. A já potvrzuji, že to bylo moc fajn setkání - kdyby už neměli zavíračku, tak by nás odtud snad ani nedostali :)

    OdpovědětVymazat