Vánoční ozdoby aneb tvořivá inspirace na víkend

pátek 6. prosince 2013



Kombinace stříbrné a bílé patří na vánoce k velmi oblíbeným. I u mě už dlouho vyhrává. Působí na mě sněhově a ledově, a to obojí přece k pohádkovým Vánocům patří. Bohužel ne vždy napadne sněhová pokrývka právě na Štědrý den. 
Tentokrát jsem však stříbrnou povýšila. Stala se z ní totiž "zrcátková", aby nám bylo se zrcátkovými prasátky ještě veseleji /to zlaté totiž asi opět neuvidíme/. Aby kombinace stříbrnobílé nebyla zase až moc studená, brrr, použila jsem ještě matnou bílou a bílé ozdoby z plsti v kombinaci s dřevěnými korálky. A samozřejmě zapojila i své ruce.

 1/ a 3/ České vánoční foukané baňky od KALADY z Luhačovic

5/ Zrcátkové disko koule jsem koupila v Levných knihách, ale daly by se jednoduše vyrobit nalepením zrcátek či nastříhaného CD na polystyrenovou kouli. A ten efekt! Celý vepřinec!

2/ a 8/ Aneb ať žijí geo tvary! Nebyla bych to já, abych nepoužila moji oblíbenou samolepící folii. Použila jsem stříbrnou lesklou folii, která se mi podařila najít v hobby marketu ve zbytcích. 
Postup výroby je jednoduchý. Stáhněte si a vytiskněte přelohu /ke stažení zde/, vystřihněte tvar a podlepte jej folií, poté znovu vystřihněte. Pomocí pravítka ostrého hrotu třeba nůžek protáhněte každou čáru a poté poskládejte tvar a slepte. 



6/ Poskládejte si origami kouli dle tohoto návodu. Já jsem ji vytvořila ze dvou čtverců o velikosti 14,5 x 14,5 cm. Obě části podlepte folií, obstřihněte a stejně jako u geo tvarů protáhnete všechny linie ostrými nůžkami. Dále postupujte dle návodu. 



4/ a 7/ Česká plsť a české korálky. Plsť nebo přímo už vyseknuté tvary můžete koupit, stejně jako já, v Brněnské továrně plsti. Ty pak stačí třeba jako v případě vločky jen pomocí bavlnky doplnit dřevěnou kuličkou /např. od Kupenda/. Já jsem chtěla zkusit také 3D efekt. A tak jsem vzala dva výseky stromečků, nastřihla je /viz. obrázek/, zasadila k sobě, zapošila vespod i na špičce, na kterou jsem ještě navlékla dvěvěnou kuličku. 


Příjemný tvořivý víkend přeje

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

11 komentářů

  1. Ty stříbné geo jsou super. Úplně mě to připomnělo mé dětství, kdy jsme s babičkou tvořily ježky ze staniolu.
    (nepodařilo se mi vygůglit nic lepšího, od nánosu tleskající smajlíků se předem distancuji: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5343)

    OdpovědětVymazat
  2. Renato, ty máš takové super nápady. Před chvílí jsem Ti obdivovala adventní věnec na Kokinu a teď toto!!! Nádherné a tak inspirativní. Jsi moc šikovná :-)
    P.S. krásné fotky a styling

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, děkuji za takovou chválu! Od tebe je to čest!

      Vymazat
  3. Tak já nevim děvčat, ale začíná mě pěkně štvát, že nemusím dělat ozdoby, když jedem pryč. Já snad nějaký udělám na jaro nebo co....

    OdpovědětVymazat
  4. Mooooc děkuji za inspiraci, budu se "opičit" a tvořit ! Jste moc šikovná ! Šá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, žádný opičený, inspirace o to tu přece jde .) Hezkou adventní neděli!

      Vymazat
  5. "celý vepřinec" budu používat, lol!

    OdpovědětVymazat