Designblok - podruhé

středa 16. října 2013

Plakát od Laufenu. A proč si hned na začátku nepřipomenout tok času, aneb těšme se na další DB!

S Pavlínou jsme se dohodly, že každá napíšeme jeden příspěvek o Designbloku po svém. Když jsem v sobotu večer - po celodenním chození po jeho výstavních prostorách - usedla k Facebooku a napsala k tipům pro nedělní návštěvníky jako bod č. 2: "Zkontrolujte si, že máte ve foťáku paměťovou kartu.", plynulo to z mé vlastní nedokonalosti. Foťák byl pátečního večera pečlivě připraven, paměťová karta promazána - jenže uvízla ve čtečce notebooku a tam zůstala celou sobotu. /Byl to ovšem pokrok, protože minulý rok jsem si zapomněla foťák celý. Do třetice snad.../ Co s tím? Tak nezbylo než vzít do ruky mobil a modlit se za jeho baterii. Další, co mohlo přispět ke vzniku reportáže, byly letáky a takovéty papírové všechnymožné propagační věci. 
Servírovat nakonec budu, a to Instagramovou mozaiku. Kde už nebyla fotka, tam nastrčím to papírové všechnomožné, protože i to je na Designbloku často velmi originální. 

č. 1 - koláž nazvaná "Vlk se nažral a koza zůstala celá." /využila jsem společného červeného prvku - nic duchaplnějšího nehledejte/
 


2/ Vlk ženich pochází z plakátu H&M kolekce for home, vagón byl možná působivý, samotné plédy už tolik ne. 
3/ Studentská práce a geometrický květináč - kaktusu tyhle křivky sluší. 
4/ Vika Mitrichenko - příběhy o jejím otci jsem si napoprvé zaměnila za Maestro katastroff. Ale i tak to byla příjemná tečka Designbloku v Collorado-Mansfeldském paláci - tady se mi ta úvodní časová přímka trochu zauzlovala. 
6/ Koza od Fatry, jejímž tatínkem a maminkou jsou, kdo jiný než - Jerry Koza a Anna Kozová - díky za odvahu!
Ostatní - detaily z prostor nákladiště.

č. 2 - koláž v béžové


První řádek - rozdílnost tvarů aneb geometrie drátěné zástěny x ornament na obkladu v Collorado-Mansfeldském paláci x úžasné jarové bubliny ze skla studenta Davida Štětiny
Druhý řádek - vypůjčené dítě u Memory balónků od designera Borise Klimka a českého výrobce Brokis, další český výrobce SITUS - obojí má jedinou vadu na kráse, a to je - hádejte?!, kousek kolejí zdarma.  

č. 3 koláž "Modrá je fajn."


Designblokový průvodce se šermířkou, který bývá součástí vstupenky, byl sice stejného /obrobrbrr/ formátu jako minule, tentokrát však byl asi o dalších 7 kg těžší - co hodina, to kilo navrch - jak tvrdilo moje rameno na konci dne. Ovšem je to něco, co je třeba archivovat. 
Brokis podruhé - tentokrát Shadows od Lucie Koldové
Druhý řádek: 
Instalace Reflexu na věžích nákladiště - na akty se dalo pořádně podívat pomocí dalekohledů, což se dařilo spíš té druhé polovičce lidstva.
Jan Plecháč a Henry Wielgus si po skromné expozici na minulém ročníku dopřáli pořádný prostor. K těm stolkům - Pavlína pragmaticky zhodnotila jejich plechové okraje přesahující skleněnou odkládací plochu - v hlavě se mi už rozjel film padajícího dítěte s cikcakem na čele - když mě Pavlína uzemnila, že spadnout může i dospělý. Ba, nejen estetikou je designer živ. 
Do šestice ještě jednou balónky - barevně se hodily. 

č. 4 - koláž černobílá


První plakát je vypůjčený z expozice studentů. Ti a výstavní prostory jsou největším lákadlem. 
Inženýři čar - vlastně úplně nevím, o co se jedná, ale možná taky vím.
Papelote rozdávalo poetické pohlednice - Děkujeme! Celá jejich expozice byla jako pohlazení /i poslední fotka je od nich/.

Nakonec dvě vypůjčené fotky z mého oblíbeného konceptu Vyrobeno lesem


A byla tam toho ještě spousta, o tom třeba ještě někdy jindy.

Fajn středu přeje

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

7 komentářů

  1. Příště to s tím foťákem určitě vyjde! Ovšem je otázka, je to to nebude škoda, protože tahle instagramovo-letáková reportáž je prostě super improvizačně nápaditá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky, no nechám se překvapit, jak to zvládnu - trénink už mám .)

      Vymazat
  2. :-D tak s tím foťákem to mám stejný buď zapomenu SD kartu a nebo se vybije po 2 fotkách baterka :-D. Koza je nej! :-) Miluji světla ve tvaru balónku :-) Světla Brokis no.1 :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, tak to máme shodný fotografický styl .) Brokis je orpavdu špička! Koza od kozy je prostě ...nejlepší koza!

      Vymazat
  3. jsem "dezign ňouma" a inteligentní komentář by u mě pohledal...
    ale zastavil mě hned první obrázek, resp plakát. slovo, co mě zaujalo bylo "LOST". až po chvíli jsem zjistila, že tam vlastně není...ale "LOST" jako součást "minuLOST"i je víc než poetické
    PS: polštářky v jednom novějším příspěvku jsou krásné... a ty šíleně barevné v obchodech jsou pro mě ;)

    OdpovědětVymazat