DIY: Okřídlené kolíčky

pátek 5. července 2013

Kolíčky. Jednoduché, obyčejné, dřevěné kolíčky. Věrní pomocníci při věšení prádla či při skladování potravin. Proč by takový kolíček nemohl být vlaštovkou sedící na šňůře nebo temným netopýrem bojovně odhánějícím moly? 
Jejich reinkarnace je jednoduchá - zvládnou ji nejenom dospěláci, ale zabaví i šikovné děti. 

The clothes pegs. Easy, plain, wooden pegs. They are helping by hanging clothes or by food storage. And why couldn´t a simple peg change to a swallow or a dark bat? Their reincarnation is easy for adults, but it's also fun for all skilled kids.

Vlaštovky či netopýři budou slušet i jako sponka na dárku zabaleném nejlépe v surovém sáčku.

Budete potřebovat/you will need:

dřevěné kolíčky // wooden clothes pegs
nůžky // scissors
lepidlo /my jsme použili vteřinové, může však být jakékoliv jiné vhodné na papír a dřevo// glue
předlohu // template - zde ke stažení/here download
černobílou tiskárnu // printer
podkladový karton pro kroužkovou vazbu /má tu výhodu, že je z jedné strany temně černý a z druhé bílý/ či postačí tvrdý papír nebo kousek kartonu na podlepení předlohy/ // cardboard for spiral binding /is from one side black and from the other white/ or normal cardboard for stick of template

Vytiskněte předlohu buď na bílou stranu podkladového kartonu pro kroužkovou vazbu nebo na obyčejný kancelářský papír. Vystřihněte motiv. Pokud tisknete na obyčejný papír bude potřeba motiv podlepit tvrdým papírem nebo kartonem. V případě netopýřích křídel je ještě potřeba zahnout přilehlý obdelník směrem k sobě. S pomocí lepidla připevněte na kolíček vlaštovku nebo z každé strany jedno netopýří křídlo. A pomocníci jsou na světě!

Kartony, kolíčky, lepidlo a předloha vytištěná na podkladovém kartonu.

 Vlaštovka kontroluje oblohu.
Nic nedokáže nahradit vůni prádla usušeného venku. Při jeho věšení raději dávejte pozor na hejna vlaštovek a spící netopýry!

Další vlaštovčí a kolíčkovou inspiraci najdete na našem Pinterestu.

Příjemné svátky přeje

Renata
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

6 komentářů