Red Dot Design Museum v Essenu

pondělí 22. července 2013

Jak jsem v pátek slíbila, vezmu  vás dnes na prohlídku Red Dot Design Muzea v německém Essenu, které je v jedné z budov komplexu bývalých uhelných dolů Zollverein.

Zeche Zollverein se v dobách své největší slávy rozkládal na území více než 1300 hektarů. První důl byl odkrytý už v roce 1847, po dokončení komplexu v roce 1932 byl pokládán za nejkrásnější a nejmodernější na světě, a zahrnoval nejen dvanáct těžebních věží, koksovnu a mnoho administrativních budov, ale také na tehdejší dobu vynikající zázemí pro těžce pracující horníky a jejich rodiny. Více se o této unikátní památce, která byla v roce 2001 zapsána na seznam kulturních památek UNESCO, můžete dočíst na stránce Stavební fórum.

Let's go visit the Red Dot Design Museum which is situated on the grounds of the Zollverein World Heritage Site in Essen. You can read more about Zollverein here (the site is under construction now, but there is a lot of interesting information in downloadable pdf flyer.

The Red Dot Design Museum itself is located in the former boiler house and has the world's largest exhibition of contemporary design.

My ale teď projdeme kolem Muzea Porúří, podíváme se na stylový plánek a zamíříme do čísla 7, bývalé kotelny, kde sídlí Red Dot Design Muzeum.




A jsme tu. 

Stálá expozice, která se rozprostírá na zhruba 4000 m2 a čítá víc než 2000 představitelů současného designu, je největší svého druhu na světě. 

Já muzeum navštívila v době speciální expozice věnované letošním vítězům Red Dot Design Award. Ta pod názvem Design on Stage probíhá od 2. do 28. července 2013. A přestože exponáty jsou neodolatelné, a úspěch slavily i české produkty, to, co vám dnes chci představit, je především prostor samotný. Tak dost řečí, teď se budeme hlavně dívat.

(nechci vás ochudit o žádnou z následujících fotek, proto výjimečně je pokračování po kliknutí)



















Tak co, líbilo? Mně moc!

Klára

Fotky: anunkblog, publikováno se svolením Press Service Red Dot
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

4 komentáře

  1. Mně taky:) Skvělý výlet. Jako bych tam byla. Moc se mi líbí mezinárodní rozměr Anunkblogu.)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní příspěvek. Budu se tam někdy muset vypravit. Katka

    OdpovědětVymazat