Očistná zelená polévka / The green healing soup

středa 17. července 2013

V tyhle letní dny řada z nás myslí na dietu, očistu nebo na detox.  A protože je příští pondělí úplněk, dnes pro vás máme připravenou zelenou polévku, očistnou, vhodnou k celodennímu popíjení či, dovolí - li to okolí, k uskrávání.

Today we'll provide you with a recipe for a green healing soup, originally developed by Henry Beiler. This soup is used for a fast and general detox.  Let's take next Monday Full Moon opportunity and get ready for it. 

You will need: 3 stalks of celery,  3 whole zucchini,  2 cups of string beans, 1 cup of parsley, tsp. of raw unsalted butter (alternative: you can add garlic or ginger, as well as olive oil)









Na polévku potřebujeme :

3 stonky řapíkatého celeru
3 celé, nejlépe menší cukety
2 šálky zelených fazolí (těch v luscích)
1 šálek zelené petrželky
čajová lžička másla, nejlépe od farmáře, nesoleného

Jako alternativu můžete použít ještě olivový olej. V zimě nebo na  podzim, pro lepší prohřátí,  můžeme přidat ještě stroužek česneku a nebo zázvor. 





Postup / How to:

Uvařte fazolky pět minut v páře, pak přidejte nakrájené cukety a řapíkatý celer a vařte dalších 5 - 7 minut.  Při vaření si ověřujte, zda je zelenina stále křupavá.  Nepřevařte.

Put one cop of water into a stockpot.  Add the string beans as a first and steam them for 5 minutes. Then add zucchini & celery and steam another 5 - 7 mins.  Be sure all is still crisp.  Do not overcook. 

Pak vše dejte do mixéru a přidejte petrželku. Všechno společně s vodou, která posloužila k tvorbě páry, v hrnci dobře rozmixujte.

Then put the vegetable water and cooked vegetables together into the mixer.  Blend until liquefied.  Add a tsp of butter and large handful of parsley. Blend again till parsley is liquefied. 

Hotovo. Done

Doporučuje se popíjet dva šálky denně.  Já osobně mohu potvrdit, že jsem už dvakrát absolvovala celodenní stravovací režim pouze s touto polévkou a bylo mi velmi dobře.  Fazolky a cukety jsou bohaté na draslík a vápník a pomáhají játrům se zbavit nečistot.  Což se může hodit právě teď v létě, v době různých Mojito party,  letních festivalů, pikniků...

Dosage: 2 cups / day.  I've used whole amount for whole day two times already and survive. Vegetables are rich sources of organic potassium and sodium.  And you liver, especially now in Mojito party, festival or picnic season will appreciate such a healthy break.

Na zdraví!  / Enjoy !
Facebook Pinterest Twitter Google +1 pošlete to dál

2 komentáře